Web Analytics Made Easy - Statcounter

نام عملیات آزادسازی خرمشهر "الی بیت المقدس" است و این نام به آن معناست که راه و مسیر همچنان ادامه دارد. امروز نیز نبرد دلاورانه مردم غزه با اشغالگران قدس شریف در تقارن با سالروز این عملیات غرورآفرین یکی از حکمت های الهی و تحقق وعده خداوند مبنی بر پیروزی حق بر باطل است.

به گزارش ایسنا،اسکندر یارنست مدیرکل پیشین امور فرهنگی و تبلیغات بنیاد شهید و امور ایثارگران در یادداشتی به مناسبت سوم خرداد، نوشت: خرداد در تقویم و تاریخ انقلاب اسلامی ایران ماهی پر رخداد از حماسه و حادثه تلخ و شیرین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این یادداشت می‌خوانیم:

خرداد در تقویم و تاریخ انقلاب اسلامی ایران ماهی پر رخداد از حماسه و حادثه تلخ و شیرین است از آغازین روزهای انقلاب و قیام پانزده خرداد تا عملیات بیت‌المقدس و فتح خرمشهر در سوم خرداد، ثبت روز پایداری دزفول در ٤ خرداد، حماسه‌های مردمی در انتخابات مختلف در خرداد، شهادت شخصیت بزرگی مثل شهید چمران و فقدان اندیشمندی مثل دکتر شریعتی، ١٤ خرداد رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی(ره) و انتخاب مقام معظم رهبری به عنوان دومین رهبر انقلاب اسلامی و... باعث شده که خرداد را قدر انقلاب و صدر دیگر ماه‌ها بدانیم و بنامیم؛ هر کدام از این وقایع، حوادث و حماسه‌ها به تنهایی مقال و مجالی ویژه و تفصیلی برای پرداختن می‌طلبد و اینجا و در این مقال گذر و نظری به یکی از حماسه‌های همیشه جاوید تاریخ ایران و انقلاب یعنی حماسه فتح خرمشهر خواهیم داشت.
فتح خرمشهر در سوم خرداد ١٣٦١ در دوران دفاع مقدس توسط رزمندگان غیور و مردم رشید ایران رقم خورد.عملیات بیت‌المقدس و فتح خرمشهر در آن روز، محاسبات نظامی و معادلات سیاسی و بین‌المللی پیرامون جنگ رژیم بعث عراق علیه ایران را به نفع ایران تغییر داد و نقطه عطفی در دفاع مقدس محسوب می‌شود که تحلیل، تفسیر، روایت و قرائت‌های گوناگونی در حوزه نظامی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و تاریخی پیرامون آن شده و خواهد شد، ولی روح و فصل مشترک همه نظرات، عظمت و ابهت آن فتح الفتوح عظیم و غرور ملی و شادمانی مردمی است که باید همگان برای همیشه آن را پاس دارند و برای پاسداشت و انتقال و ترویج آن تلاش نمایند، بی‌شک ثبت فتح خرمشهر به عنوان یک برگ زرین در تاریخ ایران و در کتاب انقلاب و دفاع مقدس و انتقال آن به آیندگان تنها با زبان رسا، نافذ و تاثیرگذار هنر و در قالب آثار بدیع ادبی، معماری و هنری و عمومی، مردمی و ملی شدن این روز شدنی خواهد بود تا این رخداد کم‌نظیر برای همیشه بر تارک ایران بدرخشد.
بنیاد شهید و امور ایثارگران در همین راستا در سال ١٣٨٣ پیشنهاد نامگذاری سوم خرداد به عنوان روز ملی مقاومت، ایثار و پیروزی را از طریق شورای فرهنگ عمومی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه کرد و این پیشنهاد در جلسه ٥٩٩ مورخ ۱۳۸۴/۱/۳۰ به تصویب رسید.

برای شناخت و شناساندن ابعاد و جوانب این حماسه و معرفی شهیدان، فرماندهان، رزمندگان، جانبازان و نیروهای مردمی که در این عملیات غرورآفرین حماسه آفریدند و همچنین نویسندگان، شاعران و هنرمندانی که با خلق آثار فاخر باعث ماندگاری این حماسه شده‌اند؛ در خرداد سال ١٣٨٤ نخستین کنگره ملی تجلیل از ایثارگران به مناسبت سوم خرداد روز ملی مقاومت، ایثار و پیروزی آغاز و چهاردهمین کنگره آن در سال ١٤٠٠ برگزار و از مجموع آنها، یک برنامه در محضر رهبر معظم انقلاب و ١٠ کنگره با حضور روسای محترم جمهور وقت و سه کنگره نیز با حضور شخصیت‌های کشوری و لشکری تاکنون برگزار شده است.

همچنین بیش از ٦٥٤ نفر از خانواده‌های شهدا و فرماندهان، جانبازان، رزمندگان و نیروهای مردمی فتح خرمشهر و همچنین، عکاسان، نقاشان، فیلم‌سازان، گویندگان، خوانندگان، شورآفرینان، نویسندگان و شاعرانی که برای تثبیت و ترویج این روز منشأ خلق اثر فاخر یا خدمت شاخص بوده‌اند تاکنون در این کنگره‌ها نشان ملی ایثار و یا تندیس ملی ایثار به آنان اهدا شده است و بعلاوه ساخت سه سمفونی بزرگ ایثار، مقاومت و پیروزی توسط هنرمندان طراز اول کشور و ساخت فیلم سینمایی «روز سوم»، ساخت دهها قطعه موسیقیایی فاخر، برگزاری جشنواره و نمایشگاه تجسمی ملی هنر ایثار در رشته‌های هنر جدید، نقاشی، عکاسی و پوستر و چاپ و انتشار ده‌ها عنوان کتاب از جمله کتاب نفیس خرمشهر حماسه مقاومت به روایت تصویر و کتاب شاهدان شهر ویژه عکاسانی که آن حماسه را در قاب دوربین ثبت کردند و باغ بهشت، خرمشهر در آثار نقاشی هنرمندان و ... برگزاری یادواره‌ها، جشنواره‌ها و مسابقات متنوع با موضوع فتح خرمشهر، همه جرقه و بهانه‌ای است برای پاسداشت این روز بزرگ و نکوداشت حماسه‌سازان و تجلیل از مروجان آن حماسه فراموش ناشدنی.

یاد، نام، خاطره و حماسه همه شهیدان، جانبازان، رزمندگان و ایثارگران فتح خرمشهر گرامی باد. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سوم خرداد فتح خرمشهر سوم خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۷۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرامیداشت روز معلم در دانشگاه آزاد ارومیه برگزار شد

مراسم گرامیداشت سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری، روز معلم و پاسداشت مقام استاد به همت معاونت آموزشی و مهارتی واحد ارومیه، با حضور و سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین، دکتر سیدمهدی قریشی، نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه، دکتر داریوش جاوید، معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدرضا ولیلو سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان‌غربی و اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه برگزار شد.

در این مراسم دکتر داریوش جاوید، معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی ضمن تبریک روز معلم گفت: زمانی که دکتر طهرانچی ریاست دانشگاه‌های آزاد را عهده دار شد، دانشجویان ما به ۸۳۰ هزار نفر کاهش پیدا کرده بودند و ما سالانه ۱۵۰ هزار نفر از دانشجویان‌مان را بخاطر افزایش مراکز آموزش عالی و کاهش هرم جمعیتی جوانان از دست می‌دادیم، اگر دانشگاه آزاد یک سال دیگر ۱۵۰ هزار نفر از دانشجویانش کم می‌شد، امکان بازگرداندن این تعداد دانشجو به دانشگاه امکان پذیر نبود، ریاست دانشگاه با ایده‌های نابی که دادند توانستیم اعتماد مردم به دانشگاه را برگردانیم و کاری کنیم که انتخاب جوانان و خانواده‌ها دانشگاه آزاد باشد و بنده افتخار میکنم در دانشگاه آزاد استاد، مدیر گروه، رئیس دانشکده و معاون دانشگاه بودم، تحول در دانشگاه آزاد اختیاری نیست بلکه الزامی است.


وی در رابطه با رشته‌های پرتقاضا مانند پزشکی و پیراپزشکی گفت: کسی که پزشک است برای فارغ التحصیلی، بخشی از درس‌هایش را سر کلاس درس و بخشی از آن ها را به صورت عملی یاد میگیرد ولی چون در رشته‌های غیر پزشکی بین کارهای عملی و تئوری فاصله وجود دارد این اتفاق نیفتاده است اما با الگوی جدیدی که در این دانشگاه اتفاق افتاده یعنی طرح پویش، دانشجویانی که رشته‌ی آنها مثلا روانشناسی است بتوانند در عرصه مد نظر خود فعالیت داشته باشند و به صورت عملی، آن درس را فرا گیرند.

جاوید در ارتباط با چالش‌های پیش آمده برای دانشگاه توضیحاتی ارائه داد و گفت: به علت ریزش دانشجویان و بازنشستگی همکاران در سال‌های اخیر، بیش از ۲ هزار میلیارد تومان در ۳ سال متوالی بابت خستگی همکاران سنواتی پرداخت کرده‌ایم که از قبل ذخیره‌ای برایش در نظر گرفته نشده بود و از طرفی پیشامد غیرمنتظره‌ای همچون کرونا مشکلات و چالش‌هایی را برای دانشگاه پیش آورد اما با تلاش‌های بسیار هیچ کدام از نیروهای ما تعدیل نشدند، گاهی اوقات همکاران ما دغدغه‌های به حقی دارند اما احساس می‌شود که دغدغه‌های آن‌ها در سازمان مرکزی نادیده گرفته می‌شود، اما مدیریت مالی یعنی تعادل بین دریافت‌ها و پرداخت‌ها.

وی افزود : شما در کسب ارزش و ارزش افزوده به دانشگاه کمک کنید، اگر دانشگاه در بازگرداندن این ثروت کوتاهی کرد، گلایه‌مند باشید.

او در پایان، در ارتباط با صحبت‌های اخیر دکتر طهرانچی در دانشگاه آزاد اصفهان بیان داشت: اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی تا به اینجا ایجاب میکند که شما کمک کنید تا چرخ‌های حرکتی به حرکت دربیایند، الحمدالله دانشگاه آزاد اسلامی در چند سال گذشته رشد بسیار مطلوبی داشته است، ما در دانشگاه آزاد اصفهان واحدی داریم به نام واحد مجلسی که آن را باید الگوی خود قرار دهیم، در این بین اگر کسی طرح دانش بنیان اقتصادی داشته باشد و بتواند گره از مشکلات این کشور و دانشگاه باز کند ما به وی صندوق تسهیلاتی با نرخ کارمزد ۴ تا ۱۵ درصد اعطا میکنیم. برای نمونه در ۵، ۶ نقطه کشور مانند مازندران در بحث خاویار، ورامین در بحث گاوداری، آذربایجان شرقی در بحث کامپوزیت، صندوق ورود کرد و منابع مورد نیاز تامین شد، همچنین در محصولات باغی و بحث گردشگری حرف زیادی برای گفتن داریم و انشاالله بتوانیم به کمک شما دغدغه‌های همکاران عزیز و اعضای محترم هیات علمی را برآورده کنیم همچنین من بعد، پرداخت حق التحقیق‌ها به صورت متمرکز و از طریق سازمان مرکزی صورت خواهد گرفت.

خبرنگار ثنا عسگری

انتهای خبر/

کد خبر: 1229137 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی داریوش جاوید

دیگر خبرها

  • عملیات وعده صادق نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی است
  • حماسه وعده صادق بیش از عملیات‌های دیگر نیازمند روایت فتح است
  • حماسه وعده صادق بیش از هر حماسه دیگری نیازمند روایت فتح است
  • سرزمین محبوب من ؛ محمد نوری
  • رژیم صهیونیستی و آمریکا در منطقه سرگردان و متزلزل شدند
  • گرامیداشت روز معلم در دانشگاه آزاد ارومیه برگزار شد
  • تیم ملی فوتبال در این تاریخ به اردو می‌رود
  • اعلام زمان اردوی تیم ملی
  • زمان اردوی تیم ملی مشخص شد
  • ۴ ویژگی منحصربه‌فرد در کتاب‌های تاریخ شفاهی