Web Analytics Made Easy - Statcounter

سوم خرداد، یادآور مقاومت مردم خرمشهر به عنوان حماسه‌ای فراموش‌نشدنی‌ست، مردمانی که مهر ۵۹ به یکباره مورد هجوم دشمنانی تا بن دندان مسلح قرار گرفتند و بی آنکه از قبل آماده باشند، جان در کف اخلاص گرفته و با هر چه داشتند، صفی مستحکم در برابر دژخیمان آراستند، ملتی که ۳۵ روز مقاومت را در آن ایام سخت رقم زدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، هر ساله سوم خرداد یادآور یک غرور ملی است؛ چراکه با اشغال «خرمشهر» غمی بزرگ بر پیشانی ملتی نستوه مانده بود، آن‌گاه که چنگال پلید رژیمی ضحاک‌صفت بر تار و پود سرزمین‌مان ایران زخم می‌زد.

خرمشهر، شهر خون شده بود و مردان و زنانی که نه توان ماندن داشتند و نه نای رفتن. اما بودند سلحشور مردان بی‌ادعایی که نشان ایثار را بر سینه‌های سپر کرده‌شان دیدند و در لباس رزم از شمال و شرق و غرب وطن به پاخاستند و جانانه از دنیا چشم شستند تا دنیای مردمان میهن‌شان در خاک و گلوله و آتش از بین نرود.

فتح خرمشهر یادآور مردانِ مردی است که زمزمه‌شان «ممد نبودی ببینی شهر آزاد گشته، خون یارانت پر ثمر گشته...» است، نه آنان که لباس خاکی جبهه بر تن نکردند و پشت میز‌های چهار میخه ادارات و سازمان‌ها نشسته و باد کولر خرداد را در سر و کله خود پیچانند و درآمد‌های میلیاردی را در بانک‌های کشور‌های خارجه پس‌انداز کردند.

طی چهار دهه گذشته، علیرغم همه کاستی‌ها و مشکلات، مردم ایران همواره روزهای خوبی را در خاطر دارند؛ روزهایی که هیچ زمانی یادشان از دفتر خاطراتمان پاک نخواهد شد؛ سوم خرداد، یکی از آن روزهای ماندگار تاریخ بعد از انقلاب اسلامی و حک شده بر دل ملت ایران است.

سوم خرداد، یادآور مقاومت مردم خرمشهر به عنوان حماسه ای فراموش نشدنی‌ست، مردمانی که مهر ۵۹ به یکباره مورد هجوم دشمنانی تا بن دندان مسلح قرار گرفتند و بی آنکه از قبل آماده باشند، جان در کف اخلاص گرفته و با هر چه داشتند، صفی مستحکم در برابر دژخیمان آراستند، ملتی که ۳۵ روز مقاومت را در آن ایام سخت رقم زدند و اگرچه مجبور به ترک شهرشان شدند اما ۵۷۸ روز بعد، بازگشتند تا ضمن خونخواهی جوانمردان شهیدشان، خرمشهر را بازپس بگیرند.

سوم خرداد، نقطه عطفی در تاریخ دفاع مقدس بود؛ روزی که نصرت خداوند شامل حال دلیرمردانی شد که خداوند در دلهایشان جای داشت، همانها که فرمان رهبرشان را لبیک گفته و حین جهاد اکبر، جز تسبیح معبود نگفتند و جز برای خدا، نجنگیدند و خداوند نیز به راستی نصرت را برایشان رقم زد. آن دلیر مردان خداجو، حماسه‌ای خلق کردند که ماندگار شد و هیچگاه از حافظه تاریخ پاک نخواهد شد.

*عملیات آزادسازی خرمشهر

آزادسازی خرمشهر، مهمترین هدف از اجرای عملیات بیت‌المقدس بود که توسط ارتش جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در نیمه شب ۱۰ اردیبهشت ۱۳۶۱ آغاز شد و علاوه بر رهایی خرمشهر، بیرون راندن نیروهای متجاوز به پشت مرزهای بین‌المللی، نشان دادن برتری قدرت سیاسی‌- نظامی و اجتماعی جمهوری اسلامی به عراق و حامیان او در منطقه، انهدام نیروهای متجاوز در منطقه بین غرب کارون تا خط مرزی و ... را دنبال می‌کرد.

رهایی خرمشهر از اشغال دشمن بعثی، در حقیقت از اهداف مرحله چهارم عملیات بیت‌المقدس بود که ساعت ۲۲ و ۳۰ دقیقه شامگاه شنبه اول خردادماه ۱۳۶۱ و با رمز یا محمدبن‌عبدالله‌، از بی‌سیم فرماندهی قرارگاه مرکزی کربلا به واحدهای عمل‌ کننده، آغاز شد و در نهایت روز سوم خرداد، به  ۱۹ ماه اشغال بخشی از حساس‌ترین مناطق خوزستان و آزادسازی خرمشهر، انجامید، عملیاتی که ضربه‌ای سنگین به توان رزمی و روحیه نیروهای عراقی وارد کرد.

برابر آمارها در جریان آزادسازی خرمشهر حدود ۱۶ هزار نیروی عراقی کشته و زخمی و ۱۹ هزار نفر از ارتشیان عراق، اسیر شدند؛ اما در کل عملیات ۲۶ روزه بیت‌المقدس که به آزادی خرمشهر انجامید قریب ۶ هزار کشته و ۲۴ هزار مجروح برای دشمن در پی داشت.

نتایج نظامی عملیات بیت‌المقدس شامل آزاد سازی ۵ هزار و ۴۰۰ کیلومتر مربع از خاک کشور اسلامی از جمله خرمشهر و تأمین ۱۸۰ کیلومتر خط مرزی، گرفتن ۱۹ هزار اسیر و ۱۶ هزار کشته از دشمن، انهدام ۶۰ فروند هواپیما، ۳ فروند هلی‌کوپتر، ۴۱۸ دستگاه تانک و نفربر، ۳۰ قبضه توپ، ۴۹ دستگاه خودرو بود و در این بین یک فروند هلی‌کوپتر، ۱۰۵ دستگاه تانک و نفربر و ۵۶ دستگاه خودرو نیز به عنوان غنیمت به دست رزمندگان اسلام افتاد.

* پس از فتح خرمشهر

به اهتزاز در آوردن پرچم جمهوری اسلامی ایران و اقامه نماز جماعت در مسجد جامع خرمشهر، اولین رخدادهای بعد از فتح این شهر بود؛ انعکاس خبر این پیروزی بزرگ، ایران را به وجد آورد و غرق سرور و شادی کرد و ملت ایران نماز شکر به جای آوردند.

به اعتقاد صاحبنظران دانش نظامی، فتح خرمشهر، آغاز مرحله‌ای جدید از دوران دفاع مقدس بود، دورانی که علاوه بر انعکاس جهانی آن، ایران را در آن جنگ نابرابر، در موضع قدرت قرار داد و از منظر سیاسی نیز عراق را به قهقرا برد؛ عراقی که خرمشهر را به عنوان یک برگ برنده برای مذاکره مد نظر داشت.

* سوم خرداد بزرگترین حماسه جنگ تحمیلی

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در مازندران نیز با اشاره به اینکه بزرگترین حماسه جنگ تحمیلی سوم خرداد است‌،گفت: گفت: خرمشهر در طول تاریخ توسط عثمانی‌ها و بعد توسط انگلیسی‌ها که منجر به واگذاری بخشی از خاک ایران شد‌، اما در چهارم آبان‌ ۱۳۵۹ به مدت ۵۷۵ روز به اسارت رژیم صدام درآمد، سپاه عراق مردم و نیروهای مسلح را هدف قرار داد.

سردار عبدالله ملکی یادآور شد: در خرمشهر همه میدان به میدان خیابان به خیابان کوچه به کوچه برای مقابله با سربازان عراقی حاضر شدند، با تعداد محدودی از پاسدار جنگیدند و به دلیل نبودن سلاح و مهمات عقب‌نشینی کردند ولی مقاومت ادامه پیدا کرد.

این مسئول تصریح کرد: خرمشهر قبل از شروع جنگ ۲۲۰ هزار نفر جمعیت داشت، بندر اروند ۱۳ اسکله داشت بعثی‌ها کالاها و خودروها را در غارت کردند، در شهر ۴۰ هزار واحد مسکونی وجود داشت، که اشغالگران ۲۵ هزار واحد مسکونی را تخلیه کردند و وسایلش را در بصره فروختند.

وی بیان کرد: سرانجام در سال ۱۳۶۱ بعد از عملیات فتح‌المبین ۲۳ روزه خرمشهر آزاد شد، ملت ایران در فتح خرمشهر ۶ هزار شهید داد ولی  ۱۹ هزار عراقی را اسیر عراقی گرفتیم و ۵ هزار و ۴۰۰ کیلومتر از خاک کشور آزاد شده است.

 ملکی خاطرنشان کرد: بزرگ‌ترین واکنش اوج حملات دشمن به ما جنگ تحمیلی بود و بزرگترین حماسه جنگ تحمیلی سوم خرداد است‌، پایتخت مقاومت در خرمشهر شهر دزفول بود که مردمی مقاوم دارد که در  مقابل بیشترین موشک‌ها و بمباران ماندند و هر تخریبی را بلافاصله ساختند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در مازندران ابراز کرد: عملیات خرمشهر باید ادامه پیدا کند تا روزی که به آزادی قدس برسیم، البته نیروهای جبهه مقاومت در پشت دیوارهای رژیم صهیونیستی هستند چرا که سردار سلیمانی این جبهه را قوی کرد.

وی با اشاره به حضور مازندرانی‌ها در آزادسازی خرمشهر گفت: مجاهدان مازندرانی در تیپ بیت‌المقدس، عملیات ۳۷ نور و عملیات ۲۵ کربلا حضور داشتند و سرانجام ۲۵۰ تا۲۷۰ شهید قبل و حین و بعد از عملیات آزادسازی خرمشهر دادیم.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با اشاره به اینکه رشادت‌های مازندرانی همواره ادامه دارد، افزود: فیلم خانطومان برای نمایش رشادت‌های دلاورمردان مازندرانی در جنگ با تکفیری‌ها در مدت ۸۰ دقیقه در خراسان شمالی در حال تصویربرداری است که ۹۰ درصد از آن تاکنون فیلمبرداری شده است.

*حماسه سوم خرداد رخداد مهم تاریخی

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران نیز ضمن گرامیداشت سوم خرداد سالروز آزادسازی فتح خرمشهر گفت: حماسه سوم خرداد یک رخداد و رویداد مهم تاریخی و در نوع خود بی‌‌نظیر بوده است.

حجت‌الاسلام جواد یوسف‌پور سوم خرداد را نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی ایران دانست و اظهار کرد: حماسه سوم خرداد یک رخداد و رویداد مهم تاریخی و در نوع خود بی‌نظیر بوده است و پیروزی رزمندگان اسلام در عملیات بیت المقدس جهان را مات و مبهوت کرده است.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مازندران با تکریم از رشادتهای رزمندگان اسلام در این حماسه عظیم گفت: همت بلند جوانان غیور، جانفشانی شهیدان گلگون کفن، عنایت خداوند بزرگ، دعای امام عظیم الشأن، ایستادگی مردان و زنان و ایثارگری جانبازان و آزادگان این مرزو بوم، پیروزی ملت ایران را در حماسه فتح خرمشهر رقم زده است.

وی با اشاره به اینکه سوم خرداد هر سال در تقویم کشور ما به روز ملی ایثار، مقاومت و پیروزی نام گرفته است عنوان کرد: در این ایام یاد تمامی شهدا بویژه سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و سپهبد شهید صیاد شیرازی خاطره‌ها را در دلها زنده می‌کند.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران با اشاره به برنامه‌های بنیاد و کمیته ایثارگران در سالروز آزادسازی فتح خرمشهر اظهار کرد: خرداد را به شایستگی برای جامعه و جوانان بازگو کنیم.

یوسف‌پور در ادامه گفت: دیدار با جانبازان عزیز و تجلیل از این اسوه‌های مقاومت، تکریم و تقدیر از صبر و فداکاری جانبازان عملیات بیت المقدس در ادارات و دستگاه‌ها، تبلیغات محیطی، استفاده از فرمایشات حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری مد ظله العالی در سربرگ نامه‌های اداری، دعوت از راویان حماسه فتح خرمشهر در ادارات و ارسال پیامک از برنامه‌هایی است که در سالروز آزادسازی فتح خرمشهر در استان انجام می‌شود.

وی با اشاره به گلباران مزار شهدا در روز سوم خرداد گفت: به‌منظور ارج نهادن به مقام والای شهیدان، به‌ویژه شهدای گرانقدر عملیات بیت المقدس، مراسم گلباران مزار مطهر شهدا در مرکز استان و 22 شهرستان مازندران با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در روز سوم خرداد برگزار می‌شود.  

به گزارش بلاغ، فتح خرمشهر، نماد عشق، همبستگی و آزادی برای نهال وجود پاک‌دستانی است که خدمت به میهن و هموطن خود را در دل دارند و با پوتین‌های سنگین، با مشکلات به نبرد بر می‌خیزند.

حماسه سوم خرداد، درسی از مکتب اخلاص و تقواست؛ برای آنان که در پستی و بلندی‌ها و فراز و فرود‌های روزگار یادشان می‌رود که روزی روزگاری، همین مردم با همدلی و همراهی هم، از هیچ به همه‌چیز دست یافتند.

ما ملتی هستیم که دردها، غصه‌ها و شادی‌های مشترک داریم؛ مبادا یادمان رود که زنان‌مان خودشان کوله‌پشتی‌های همسر و برادر و پدر را می‌بستند و از زیر قرآن آن‌ها را به جبهه و جهاد راهی‌شان می‌کردند.

مبادا یادمان رود که حتی وقتی همسایه‌ها و غریبه‌ها هم رهسپار جبهه می‌شدند، زنان ما برای آن‌ها «و ان یکاد...» می‌خواندند و آب زلال پشت سر اتوبوس‌های اعزامی می‌ریختند.

امروز خرمشهر، دل مردمان این سرزمین است که همچون بهار شکوفه باریدند بر مزار جوانان‌شان؛ اما نگذاشتند که دشمن از داغ لاله‌های پرپر شده، قطعه‌ای از خاک سرزمین ایران زمین را غنیمت بردارد.

  انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: عملیات بیت المقدس آزادسازی خرمشهر حماسه سوم خرداد فتح خرمشهر جنگ تحمیلی دفاع مقدس ملت ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۳۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان اردوی تیم ملی مشخص شد

تیم ملی فوتبال ایران برای مصاف برابر هنگ‌کنگ و ازبکستان از ۱۲ خرداد به اردو می‌رود.

به گزارش ایسنا،بر اساس اعلام محسن معتمدکیا مدیر رسانه تیم ملی فوتبال ایران، این تیم برای مصاف برابر هنگ‌کنگ و ازبکستان از ۱۲ خرداد به اردو خواهد رفت.

تیم ملی فوتبال ایران در جریان هفته پنجم مرحله دوم مقدماتی جام‌جهانی ۲۰۲۶، ۱۷ خرداد میهمان هنگ‌کنگ است و در ادامه باید هفته پایانی، از ازبکستان میزبانی کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حماسه وعده صادق بیش از عملیات‌های دیگر نیازمند روایت فتح است
  • حماسه وعده صادق بیش از هر حماسه دیگری نیازمند روایت فتح است
  • جهان در موقعیت حساسی قرار دارد/ عملیات وعده صادق در طول تاریخ ایران بی‌نظیر است
  • حمدان: پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی معادله جدیدی ایجاد کرد
  • برگزاری همایش هفته عقیدتی سیاسی سپاه
  • خاطرات نفس‌گیر از نخستین روز عملیات بیت‌المقدس
  • این سردار سپاه، پزشکان را شگفت زده کرده بود /از حضور در عملیات پارتیزانی تا آزادسازی خرمشهر
  • تیم ملی فوتبال در این تاریخ به اردو می‌رود
  • اعلام زمان اردوی تیم ملی
  • زمان اردوی تیم ملی مشخص شد